Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Öğrencilerimizi insana, düşünceye, ahlaka ve kültürel mirasa saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışıyla, Türk Mili Eğitiminin amaçlarını benimsemiş, donanımlı, değişime ve gelişime açık, insanlığa yararlı, örnek ve önder bireyler yetişmesine, sorun değil çözüm üreten, kendisi ve içinde yaşadığı toplumla barışık, kendini bilim, sanat, spor alanlarında olduğu kadar milli ve manevi değerlere bağlı, okuyan, açık fikirli, farklı insanlara saygı duyan, topluma örnek, insanlığa faydalı olabilen, gelişimi ve değişimi yakalayabilen, ahlaki değerlerimizi ve evrensel insanlık değerlerini benimsemiş, özgüvenini tam sağlamış bireyler olarak bir üst öğrenime hazırlamaktır.

Misyon: Kurumsal kimliği ve sunduğu hizmetlerle örnek alınan, öğrencilerimizin ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, felsefe, sanat ve kültür alanlarında yetkin, Kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen ve problemlere çözüm üretebilen, Çağın gerektirdiği bilgi ve donanıma sahip, vatanına ve milletine hizmet yolunda sorumluluğunu en mükemmel şekilde yapmaya odaklanmış, imam-hatipli olmanın ayrıcalığını kendisine kazanç olarak gören lider bireyler yetiştirmek.

Başarılar:

Saatler: 08:20 / 16:00
Isınma: Klima
Yabancı Dil: İngilizce/ Arapça
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları:

WEB - https://alanyaanadoluihl.meb.k12.tr

Adres - Fığla Mah. 330 Sk. No10 Alanya / Antalya

Öğretim Şekli :

Adres - Fığla Mah. 330 Sk. No10 Alanya / Antalya

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezi : 3 km. İl Merkezi : 130 km.