Din Görevlilerinin Sahip Olması Gereken  Ahlaki, Mesleki Etik Değerler

Din Görevlilerinin Sahip Olması Gereken Ahlaki, Mesleki Etik Değerler

07.03.2022 356

Proje Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak KTS Şubat Mart faaliyetleri kapsamında 04.03.2022 Çarşamba günü saat 15:00'te okulumuz konferans salonunda Giritlioğlu Camii İmam Hatibi Muhammed Ali Küçük, Giritlioğlu Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Nurten Güller Ve Tuğba Uyar Hocalarımız okulumuz öğrencilerine yönelik Din görevlilerinin sahip olması gereken  ahlaki, mesleki etik değerler konusunda bir söyleşi gerçekleştirdi.

Giritlioğlu Camii İmam Hatibi Muhammed Ali Küçük, kendi hayat hikayesinden yola çıkarak din görevlisi olmanın önemine değindi. Hafız olduğunu, Erzurumlu bir aileden dünya geldiğini dile getiren Küçük,  konuşmasında şöyle dedi:

"Camilerin insanları toplayan bir din görevlisinin en temel üç özelliği bulunmalıdır:

"Ses güzel olacak", "Hitabet güzel olacak", "Ahlâkınız güzel olacak." Biz en güzel ahlaklı olmalıyız. Hepimiz İslami temsil ediyoruz. Yapmadığınız şeyleri söylememeliyiz"

Giritlioğlu Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Tuğba Uyar, söyleşisinde şunlara değindi: "Bizim mesleğimiz Allah'ın dinine insanları davet. Peygamber mesleği. Anlatımlarının kendi tarafimdan yaşanması önemli. Mesleği sevmek gerekiyor. Samimiyet çok önemli. Yetişkin bayanlara faydalı olmaya çalışıyorum. Beni en çok mutlu eden heyecanlandıran onlardaki öğrenme isteği. Bizim Kur-an Kurslarında yetişkinler gönüllü olarak Kuran Kursu'na geliyorlar. İstek ve heyacanlı gelmeleri ve Kur'an'a geçtiklerinde çok mutlu okuyoruz. Görevimiz sadece derse gidip gelmek değil. Aynı zamanda  "Her sınıfın bir yetim kardeşi olsun." projemiz var. Sadaka kutusu oluşturduk. Her ay bir yetime yardım ediyoruz. "Din görevlileri sokak lambaları gibidir. Herkes uyur onlar uyumazlar." Tüm insanlığın kurtuluşundan sorumluyuz."

Giritlioğlu Camii Kur'an Kursu Öğreticisi Nurten Güller konuşmasında söyle dedi: "Ben Kur'an Kursu'nda 4-6 yaş grubunda görevliyim. 4-6 yaş grubunun diğer okullarda  normal aldığı tüm eğitimleri veriyoruz aynı zamanda vicdanlı ve sorumluluk sahibi olmalarını istiyoruz. İlk besmeleyi bizden öğreniyor. Bu bizi çok mutlu ediyor. Yeni bir dua, yeni bir süre bizden öğrendiklerinde çok mutlu oluyoruz."  Kendi hayat hikayesine de değinen Güller, "İmkanlarınızın zorluğu sizi yıldırmasın. Ben hafızlığımı 3 çocuktan sonra yaptım. İİahiyatı kendi oğlumla okudum. Bu belki size bir yol gösterir." dedi. Öğrencilerimiz adına son derce etkin ve verimli bir ortamda gerçekleşen söyleşide öğrencilerimiz katılımcıları soru yağmuruna tuttular.

07-03-202207-03-202207-03-202207-03-202207-03-202207-03-202207-03-202207-03-202207-03-2022