Edebiyat Sokağı

25.03.2022 1842

Edebiyatın pek çok tanımı vardır. Bunlardan bir tanesi edebiyatı "hayata tutulan bir ayna" olarak ele alır. Hayatın nabzı da şüphesiz "sokak"ta atmaktadır.

Sokak,  insanın her haliyle var olduğu mekandır. Erken kalkıp rızkının peşinde dükkanının kepenklerini kaldıran amca, elinde gazetesiyle bir bankta oturan emekli, okula giden öğrenciler, pazardan dönen teyzeler... Gözünüzün içine bakıp ilgi bekleyen kediler, kaldırım taşlarının arasında yiyecek arayan serçe, betonlaşmaya inat duvar diplerinde açan papatya, görkemli çınar ağaçları...Hepsi sokaktadır, hepsi sokaktır! Hepsi aslında akıp giden yaşamımızdır.

Edebiyat Sokağı çalışmamızla biz de istedik ki birbirinin içine geçmiş olan "edebiyat" ve "sokak" kavramlarını okulumuzda bir araya getirelim.

Öğrencilerimiz Türk edebiyatının halk edebiyatından günümüze kadarki tüm dönemlerinden öne çıkan sanatçılarımızın hayatlarını, eserlerinden örnekleri tanıtan afişler hazırladı. Bunları "Edebiyat Sokağı"mızda sergiledik.

Bu çalışmanın içinde yer alan öğrencilerimiz araştırdıkları sanatçıları daha yakından tanıma fırsatı buldular. Hayatın içinde edebiyatın da olması gerektiğini, Türk edebiyatının ne kadar zengin bir birikime sahip olduğunu diğer öğrencilerimizin de hatırlamalarını sağladılar.

25-03-202225-03-202225-03-202225-03-202225-03-202225-03-202225-03-2022