İstanbul Gezimiz

İstanbul Gezimiz

Proje Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi gezi kulübünün organize ettiği İstanbul gezimizi büyük bir başarı İle gerçekleştirdik. Gezi kapsamında ilk gün Türkiye’mizin güzide üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Beykent Üniversitesini gezerek üniversite yetkili kişilerinden üniversiteler hakkında detaylı ve analitik bilgi aldık. 

28.02.2024 133

 

İstanbul Gezi Notları

Proje Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi gezi kulübünün organize ettiği İstanbul gezimizi büyük bir başarı İle gerçekleştirdik. Gezi kapsamında ilk gün Türkiye’mizin güzide üniversitelerinden Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Beykent Üniversitesini gezerek üniversite yetkili kişilerinden üniversiteler hakkında detaylı ve analitik bilgi aldık. Boğaziçi Üniversitesinin yurt içi ve uluslararası etkinlikleri, akademik seviyesinin yanında muhteşem boğaz manzaralı kampüsü ile büyüleyiciydi. Gezimize bir önceki yıl mezun öğrencilerimizden Boğaziçi PDR ‘de hazırlık sınıfında olan Ümmühan Aydın’ının da bize eşlik etmesi hem iftihar edici hem de ziyadesi ile mutluluk vericiydi. Gezimize ayrı bir anlam kattı.

İstanbul Teknik Üniversitesi gezimizde üniversitenin yapay zeka kulübünün yapay zeka zirvesine rast gelmemiz gezimiz adına son derece güzel ve farkındalığı arttıran anlamlı bir çalışmaydı. Ülkemizin güzide kuruluşları BAYKAR’ı ASELSAN’ı, EL CEZERİ’yi inşa eden mühendislerin çalışmalarını görmek gurur vericiydi. Faaliyet kapsamında ülkemizin yapay zekada geldiği noktaya kısa bir sürede olsa şahitlik etmek çok önemliydi.

Gezimizin üniversite tanıtımlarının yanında ikinci ayağı olan İstanbul Kültür turumuz kapsamında Profesyonel rehberimiz eşliğinde Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’i Topkapı Sarayı, Fuat Sezgin Bilim ve Teknoloji Müzesi, Yerebatan Sarnıcı, Kültür İslam Eserleri Müzesi, Sultanahmet Camii ziyaretlerimizde her köşeden ayrı bir medeniyet fışkıran ülkemizin ne kadar köklü ve derinlere kök saldığını maneviyatımız ile ne kadar güçlü mayalandığına şahit olmanın gururunu ve sorumluluğunu yaşadık.

Gezimizin son günü olan üçüncü bölümde Panorama 1453 ile fethi bir kez daha büyük bir vecd ile yeniden yaşadık. Daha sonra İstanbul’un manevi önderi Ebu Eyyûb El-Ensarî’nin Eyüp Sultan’ın huzurundaydık. Eyüp Sultan’da Akşemseddin’in Fatih’in manevi keşfini bir kez daha idrak ettik. Akabinde Dolmabahçe Sarayına ardından Eminönü’nden Balık ekmekle vapurla Boğaz Turuna çıktık. Boğazın her iki yakasında yalıları, köşkleri ve dünyada eşi benzeri görülmeyen boğazı bir gerdanlık gibi süsleyen köprüyle doğal güzelliklerini daha bir yaşadık.

Gezimizi Çamlıca Tepesi ile nihayetlendirdik. Çamlıca’nın her iki tarafa nazır büyüleyici manzarası eşliğinde çaylarımızı içip tatlılarımızı yerken manzaranın keyfini çıkardık.

 

Öğrencilerimiz adına hem öğretici hem eğlendirici hem de tarihimizi keşfedici özelliği ile  son derece farkındalık oluşturan önemli verimli bir geziydi. Öğrencilerimizin ufkunda ve hayatlarında yeni pencereler açtığımızı düşünüyorum. Gezi vesilesiyle gezi kulübü öğretmenlerimiz Fatma Gazel Yaşar’a, Ayşegül Kolca’ya, Mesude Zararsız’a Üniversite tanıtımları aşamasında ve gezinin her türlü aşamasında ilgilerini esirgemeyen geziye bizzat katılan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenimiz Rukiye Keyaoğlu’na ayrıca teşekkür ediyoruz. Gezi vesilesiyle üzerinde yaşadığımız medeniyetimizin tarihi odalarında ne kadar güçlü olduğumuzu bir kez daha anladık.

28-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-202428-02-2024