Heybemde Şiir (Kırk Şair Kırk Şiir Etkinlikleri)

14.01.2022 403

Şair, ilhamın sırrına varmış gönüller demektir ve bu gönülden kaleme düşen sözlerdir şiir. Her şair kendi bilgisinin, tecbrübesinin, ruh kabının miktarınca ilahi ilhamdan hisse kaparak yazar şiirini. Bu, Sezai Karakoç'a "Uzatma dünya sürgünümü benim", Aşık Veysel'e "Saklarım güzelliğini gözümde" dedirir. Her okuyucu da yine kendi gönül genişliği miktarınca hisse kapar bu dizelerden. On beş yaşında başka gözle bakarız "Hayata beraber başladığımız dostlarla da yollar ayrıldı bir bir" dizesine, kırk yaşında bir başka...
Biz de Proje İmam Hatip Lisesi olarak istedik ki öğrencilerimiz kırk şairle kırk gönle girsin, kendi ruh dünyalarını da bu dünyanın sırlarına ererek zenginleştirsinler.
Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Aralık/ Ocak ayı KTS faaliyetleri kapsamında "Kırk Şair Kırk Şiir Etkinlikleri" düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu doğrultuda Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce belirlenmiş, farklı saat anlayışlarına sahip şairlerin şiirlerinden oluşan bir şiir dinletisi yapılması planlanmıştır. Bu çalışma kapsamında öğrencilerimizin şairlerimiz, yazarlarımız ve şiir dünyamız hakkında bilgi edinmeleri ve edebiyata, şiire karşı estetik bir bakış açısı kazanmaları hedeflenmektedir.
Bu faaliyet doğrultusunda öncelikle her sınıf düzeyinde gönüllü öğrencilerimizden oluşan bir çalışma ekibi oluşturduk ve çalışmalarımıza büyük bir aşkla başladık. Aşağıda ismi geçen öğrencilerimize daha önceden belirlenmiş şiirler dağıttık. Türk Dili ve Edebiyatı Zümresi olarak ilk provaları yapmaya başladık. Hazırlıkları devam eden şiir dinletimizi nisan ayının ilk haftası gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

9. Sınıf:

Hamza Yılmaz-İmam Hatiplim
Zeynep Neslihan Kölüş-Yalvar Güzel Allah'a
H. İbrahim Yaman-Yağmur
Murat Kaya-Fetih Marşı
Erva Sude Avcı-Türkiyem
Fatıma Savaş-Sana, Bana, Ülkemin İnsanlarına Dair
Ayşen Oktay-Etme
Ayşe Kaplan-Hüzün Şiiri
Kadriye Sena Bezek-Kur'an'ı Yaşadıkça
Elif Kanat-Bir Yolcuya
Fatmagül Kul-40 Bent

10. Sınıf:

Kerem Emir Canbulat-Kara Toprak
Ahmet Yasin Altay-Acı
Hatice Bilge Alış-Bülbül
Hilal Sarsık-Mescid-i Aksa'yı Gördüm Düşümde
Abdullah Yasin Yaman-Sakarya Türküsü
Azim Ünal-Bu Vatan Kimin?
Hacer Zeynep Sünbül-Hikmet

Cihan İnce-Davet
Meryem Sönmez-Anneler ve Kudüsler
Hanise Sena Kargılı-Monna Rosa Aşk ve Çileler