İmam Hatip Lisesi Mezunlar Buluşması

MEB 2023 Eğitim Vizyonu Din Öğretimi Genel Müdürlüğü KTS faaliyetleri kapsamında Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunlarından Şükrü Kaptanoğlu Anadolu Lisesi Okul Müdürü Yılmaz Kısa, Mali Müşavir Hüseyin Uçkaya ve Mali Müşavir Mücahit Mecek ile öğrencilerimizi buluşturduk. “İmam Hatipli Olmak” konusunda öğrencilerimizle eşsiz bir söyleşi yaptılar.
            Okul Müdürü Yılmaz Kısa konuşmasında “Zor iştir imam hatipli olmak. Ve aslında çok şeydir. İmam Hatipli olmak Allah resulünü tek önder bilip Kur’an ve sünnet çizgisinden sapmamaktır. İnandığı gibi yaşamak, mensubu olduğu dini ve camiayı en iyi şekilde temsil etmektir. İmam Hatipli olmak kendini bilmek, anasını, atasını, tarihini, kimliğini bilmek hatırlamaktır. Aklını kiraya vermemektir, mankurt olmamaktır. İmam hatipli olmak bir ayrıcalıktır. Herkese nasip olmaz dedi. Kısa sözlerini Cengiz Aytmatov’un “Gün Olur Asra Bedel” romanında geçen mankurt hikayesi ile bitirdi. Mali Müşavir Mücahit Mecek Alanya Anadolu Lisesi´nden birincilikle mezun olduğunu İstanbul İşletme Bölümü birincilikle bitirdiğini İmam Hatip Lisesi´nin önündeki katsayı engellerinin kalktığını bunun çok önemli olduğunu ifade etti Hüseyin Uçkaya kendisinin İmam Hatip Lisesi´ne kayıt olma serüveninden bahsetti.  Toplumun her kesiminde ve her meslekte İmam Hatip Lisesi mezunu bulunduğunu İmam Hatip mezunlarının iş bulma gibi bir problemi olmadığını dile getirdi. Öğrencilerimiz adına imam hatipli olma konusunda son derece etkin ve farkındalık oluşturan bir program gerçekleştirdik.

25.04.2019 678

25-04-201925-04-201925-04-201925-04-201925-04-201925-04-201925-04-2019