İz Bırakan Muallim : Mahir İz

İz Bırakan Muallim : Mahir İz

 Okulumuz öğretmenlerine yönelik olarak 20/03/2019 tarihinde öğretmenler odasında Meslek Dersi Öğretmenimiz Mustafa ESEN, Eğitim hayatında örnek çalışmalarıyla ilham veren ve iz bırakan öğretmenlerden “İz Bırakan Muallim: Mahir İz” konulu bir sunum yaptı. Öğretmenlerimizin ilgiyle takip ettiği programda, Osmanlının son döneminde yetişen ve Cumhuriyetin ilk yıllarına şahitlik eden Muallim Mahir İz`in hayatı, fikriyatı, eserleri ve öğretmenliğe dair düşünceleri ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Mustafa ESEN; Mahir İZ`in özellikle öğretmenlik mesleğini icra ediş biçimi, fedakârlıkları, sıkıntıları, heyecanı ve mücadele azmi üzerinde durdu. Sık sık “Dünyaya yeniden gelecek olsam yine öğretmen olmak isterim.” sözünü tekrarlayan Mahir Hocanın öğretmenliği ilk günden emekli oluncaya kadar aşk, heyecan ve coşkuyla yaptığını ve talebelerinin karakterini tıpkı bir kilimin nakışlarını dokur gibi şekillendirdiğini söyledi.

Konuşmada şu başlıklar üzerinde duruldu: Kendi Müfredatının Muallimi, Atanmış Değil Adanmış Bir Muallim, Mazeret Değil Çözüm Üreten Bir Muallim, Dersini Yüksek Sesle Ve Heyecanla Anlatan Muallim, Sivil Toplumun İçinde Bir Muallim, Talebe Yetiştiren Bir Muallim, Hakkaniyetli Bir Muallim, Osmanlı Türkçesine Meftun Bir Muallim, Hayat Boyu Öğrenen ve Öğreten Bir Muallim.

KTS Faaliyetleri öğretmen mesleki gelişim kapsamında Öğretmenlerimizin mesleki gelişimi içerisinde okulumuz öğretmenlerinden Süleyman Erbay ve Mustafa Esen’in derslerine misafir olduk. 19.03.2019 tarihinde 9/C sınıfında Arapça dersine misafir olduk. Öğretmenlerimizin sınıf içerisinde konuyu görsel materyallerle belirgin hale getirdiği, öğrencilerin ilgisini ve motivasyonunu sürekli canlı tutmasıyla öğrencilerimizin derse olan tutum ve davranışlarını olumlu yönde etkilediklerini gözlemledik. 

21.03.2019 470

21-03-201921-03-201921-03-201921-03-201921-03-2019