Üniversite Tercihlerinde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Okulumuzda 8 Şubat 2022 tarihinde öğrencilerimize üniversite tercihlerinde dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili olarak seminer düzenlemek isteyen İzmir Ekonomi Ünivesitesi konuklarını ağırladık. Okulumuz Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Rukiye Keyaoğlu'nun organize ettiği seminere İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrencisi ve Tanıtım Uzmanı sevgili Hanzade eşlik etti.

Üniversite tercihi öğrencinin yaşamını da şekillendirecek olan hayatının en büyük seçimlerinden biridir. Seçilen üniversite aynı zamanda belirli bir süre yaşayacağın coğrafya demektir. Üniversite tercihini yaparken sadece yaşamış olduğumuz ortamı değiştirmeyi hedeflersek yaşayacağımız hayal kırıklıklarına da bir basamak koymuş oluruz.

Bir üniversiteyi tercih ederken o üniversiteyle ilgili tüm koşulları da kabul etmiş oluruz. Bu önemli tercihte dikkat etmemiz gerek bazı durumlar vardır. Bunlardan bazıları:

Üniversitede seçtiğimiz fakülte ya da yüksekokulun yeri

Üniversitenin sosyal olanakları

Üniversitenin yabancı dil programları

Üniversitenin öğretim şekli

Üniversitenin burs olanakları

Üniversitenin ulaşım ve yurt olanakları

Vakıf üniversitelerinde bursların kesilme durumu

Üniversitenin çift anadal/yan dal programları

Üniversitenin öğrenci kulüpleri

Üniversitenin yurtdışı eğitim olanakları gibi

24.02.2022 165